Monday, 30 January 2012

my frist day as~~~ practicum teacher ~

hahahhahaa~~~~
Hari pertama menjadi guru praktikal sekolah adalah hari yang amat dinanti2kan, wlupn sebenarnya diri ini amatlah gugup, gelisah dan takut sekali... ekekekkek~~~ alah, biasa lha bah tue kan, normal untuk setiap manusia merasa perasaan sedemikian~~~ :P

hari ini 30 january 2012~~
merupakan tarikh LAPOR diri sebagai guru praktikal kaunseling di SMK BANDARAYA (ish~balik2 kasitau, padahal hari tue sudah pn kasitau, minta puji kn) hahahha.....:P
persediaan diri yang dilakukan seperti berpakaian kemas dan yakin pada diri sendiri....
(itu adalah asas persediaan yang dilakukan, kerana ianya amat membantu sangat2)

ok! hari pertama ku disekolah~~
selepas jak LAPOR diri dengan PK1 (penolong kanan 1)
kami diminta untuk terus berjumpa dengan ketua guru kaunseling sekolah hj.solihin nama nya lau ku xsilap~~~ cikgu ini~~~ baik orang nya~ peramah dan mesra serta memahami sangat2~~~
oleh itu, aku sangat bertuah sebab aku dgn kwn ku ANIS~~~ dapat sidang yg sama iaitu sidang pagi~~~ and lebih2 lagi mentor kami amat lah sporting HABIS~~~ bestt~~~~~lah cikgu dia~~~ kiut lagi~~~ duh, tp sudh kawin OK! hahahhaha~~~ and nie cikgu pempuan tau~~~
pada mula nya~~~ ingat hari pertama duduk jak lah d bilik guru kauseling~~ tgk2 awal2 lg sdh dapat jadual guru ganti~ hahahhaha~~~ memang excited sangat2 mau masuk kelas~~ almaklum lah pertama kali, so, caraku aku kuatkan semangat, minda kena buka luas2 dan bersedia untuk masuk kelas~~yeah~~~~ :)

untuk pengetahuan semua hari nie saja, 3 kelas aku kena jadi guru ganti~~
untuk masa pertama~~~ kira ok sikit~~ xda lah naik tangga tinggi2~~hahahahah~~wlupn 3tingkat jak sekolah tue~tp, sbb cuaca panas memang mandi peluh jg jadi nya~~ hhahahahah~~ :P

kelas pertama ialah kelas tingkatan (3 everlasting) nama jak mcm power giler kha~~~ tapi, pelajar dia semua ok2 wlupn ada lah beberapa pelajar yang active cikit~~~ yang suka sangat persendakan kwn dia terutama nya sewaktu sesi suai kenal~~~ tp, so far kelas nie memang happening~~ sempat buat sesi beriadah dalam kelas~~ sbb, waktu tue PJK (pendidikan jasmani)~~~ jd bagi chance lah dorang~~ hahahaha~~

ok~ untuk kelas yang kedua nie nama kelas tingkatan (3 Jasmine)~~~ kelas dorang nie berada nun disana~~hahahaha~~bukan lah jauh sangat tp, yang nda tahan tue kena naik smpai tingkat 3~~ duhh, bergegar jg lutut~~hahahah~~~
nama jak JASMINE~~~ tp, jangan silap tau pelajar dia semua nya aktif2~~~ sesetengah dari mereka tue sgt super aktif, hype aktif pn ada (sdh lah sangat, super lg, hype lg) so, boleh kamu bayangkan ~~~ orang bilang JAJAL NOKOPIO~~~hahahahah~~~ya ALLAH~~  mau buat sesi suai kenal pun.... aduh, punya lah payah~~~ gara2 terlalu bising so, aku terpaksa lah garang sikit~~~ kena tegas dan jangan bagi muka sangat~~~ so, terus terang~~~ "iya, aku terpaksa marah pelajar2 tue) ah, manopo di lah dorg mau cakap apa~~~ tp, sapa2 pn kena menjadi tegas jika keadaan tidak terkawal~~~ apapn, +ve nya~~~pelajar2 tue sangat happening habis~~~

then,
untuk kelas yang ketiga plak nama kelas nie tingkatan (3 Lavender),
pelajar2 dia sangat2 ok~~~ walaupun ada yang nakal2 sikit~~~ tp, mang ok lah~~~
secara jujur nya~~~ semua pelajar2 dalam kelas nie~~ semua cantik2, kiut2, manis2, manja2, handsome2~~~ eh, macam2 ada~~ (hehehehhe~~hehehe) tapi majority sangat lah pemalu~~~ ehehehehe~~hehehe~~~ kiut bah~~ aduh~~~
bila jak buat sesi suai kenal~~ semua macam excited gila~~~
"cikgu, minta no.HP..???cikgu minta bah FB cikgu???cikgu bangsa apa?cikgu sudah kawin?" hahahahah~~~ ini lah soalan2 yang tidak lekang dek mulut pelajar2 ni~~~ memang happening~~~
lepas tue~~ aku pn mula lah bagi kena pelajar aku nie~~~
"ah, kau sini JUSTIN BIEBER"~"ah, kau sini FAIZAL TAHIR~"ah, kau sini CHRIS BROWN" hahahahah~~~ ketawa berabis lah~~
mana lagi dengan karena pemalu~~~ kalo boley tembus tue lantai sampai ke kerak bumi dorang tgk~~~ tunduk yang pemalu sangat nie~~~comel lah~~~
mana lagi dengan kuat sangat ketawa kan kwn2 dorg~~~
isk, macam2 perangai~~ tp, memang sangat2 best~~
sampai lah~~~ tidak sedar akan waktu pulang~~~~ hahahahah~~~ sangat lah best~~~ :P

apapn,
melalui pengalaman menjadi guru ganti~~~
biarkan dorg buat apa dorg suka~~ tp, kena sentiasa ada dalam kawalan kita~~~
kita kena sporting dan kena tahu ambil peranaan~~~ kalo kita banyak ckp pn dorg tidak mahu dengan apa kita cakap xda guna juga~~~ so, kena tahu macamna mau ambil hati dorg, kena saiko dorg~~~ dan kena beri dorg perluang untuk tonjolkan diri~~~ hehehehehhe~~

~ just all for today~~~

ALL THE BEST



Thursday, 26 January 2012

UPDATE BLOG~~

ok!!~~~selesai dah aku coretan cerita tentang pengalaman ku hari nie~~~so, skg aku perlu UPDATE aku pnya blog~~~supaya nampak rock cket~~hahahhaha~~~kali nie, mau guna wallpaper hitam pulak, but of coz still guna beyonce, tgk lah kalo sdh borink2, baru tukar artis len plak~~~
untuk pemilihan lagu~~kita tunggu and dengar~~
LOVE JOY AND PEACE

Tuesday, 24 January 2012

~~~KEBETULAN~~~

Haahahhahah~~~~Haaaahahhaha~~~
"KEBETULAN" Perkataan yang sering diguna pakai oleh kita semua~~
Dulu, aku mungkin percaya kebetulan itu berada dimana-mana sahaja~~
walau pun skg KEBETULAN itu akan terjadi~~
sesuatu KEBETULAN itu berlaku tanpa kita rancang mahupun menyangka kejadian itu akan terjadi~~
diri ku sering bertanya~~~ adakah ini sudah di tentukan oleh-NYA~~~
Namun,
Apabila sering berlaku suatu KEBETULAN yang dirancang~~~
maka KEBETULAN itu menjadi sesuatu yang kita jangka kan~~~
samada KEBETULAN yg menyakitkan atau mengembirakan~~~

-------->>>To BE Continued<<<-------

Saturday, 21 January 2012

si JEJAKA BERCERMIN MATA ~~

                                                      hahahahaha~hahahah~~hahahaahh~~
Sewsei sgt lha aku pnya tajuk post ngan apa yg aku baru Ternampak td!!!
Aduina<<<<<<<<<<<
HANDSOME nya c jejaka bercermin mata itu~~~~
aduh, Mau cairrrrrrrrr d buatnya~~~ ekekekkeke~~~ ekekeke~~~ :D
Mau d kongsi kha cerita lha kn~~~ aku nie sbnrnya~~ memang dr dulu lg smpai lha sekarang nie, aku amat lah suka sgt yg sgt2 kepada jejaka yg pakai cermin mata....Ah!!! nda kesa lha dorg nmpk NERD kha...??? EVEN they r GAY~~~~OPSSSS!!!! terpesong plak....:P
tp for me....its still VERY CUTE......HANDSOME.....NICE.....AND SWEET.....

hhhahahaha...(lebih2 pula kn PUJI...)

tp, IYA kenyataannya aku mang SUKA yg SUKAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!
sbb AKU suka tgk lha~~~ MACAM nmpak MACHO kn~~~~kena2 lagik bulu mata yg LENTIK, DAN TEBAL~~~~~ perh!!!! MESTI BANYAK AMOI MAU LHOR~~~~ hahahaha...hahaha...
adui...itu pn aku suka jg.....lelaki melantik bulu mata mesti nampak AYU.....ekekkekke..:P

well, mcm jg aku pnya bapa~~ HANDSOME~~~ tue sbb mama ku TERPIKAT~~~~waakakakak....
OPzzzzz, itu nda bley cerita disini....tp, mau tau sesuatu....muka bapa ku mcm c JUN SANG~~~pelakon dlm cerita WINTER SONATA tue~~hahahaha~~ HANDSOME kn..kn..kn...????ekekekkeke......wlupn iras2 hanya pada MATA sahaja...tp, sekurg2 nya ada lha sikit persamaan dia....hahahha..hhhaaa...
EH!!!! terlebikkk sdh,,,,,,,,

Ok, berbalik kepada c jejaka bercermin mata...
aku nie amat FANATIK gilakkk lha kepada lelaki yg pakai cermin mata!!!! ops...no..no..no...BUKAN yg CERMIN MATA HITAM ok! itu....i dONT like....
 mata aku nie MESTI akan melirik terus kpd mereka2 yg berkenaan....hahahaha...
ASTAGFIRULAALLAZIM~~~~
sampai begitu sekali kn~~~~ iyaaaa~~~ aku SUKA tgk~~~THEY LOOK SWEET~~
adoi.....SWEET nda hbs2 kn~~~~
tp...IYA>>>>SWEET LHA>>>>kena2 lg, yg sdh face mcm JUSTIN TIMBERLAKE~~~

ALAMAK~~~~~sapa lha kn.....nda CAIR kn..kn..kn..???wkakakakakaka......
adeh!!!! sot pnya keje....
btw, AKU PN MAU ADA BF YG PAKAI CERMIN MATA LHA JG....mesti nampak handsome sentiasa....hahahahaha....:)
isk!!! MINTA PUJI jak kn~~~ so, smpai sini jak lha cerita ku~~~~
HAPPY sgt!!!!!
semoga bersua dengan c jejaka bercermin mata~~~~ ngek...ngek...ngek....

Monday, 16 January 2012

NERVOUS~ ~ ~

Assalammualaikum wahai warga2 blog semua~~~~
Moga Kalian dalam keadaan sihat walafiat hendaknya~~~
wah~~~ SKEMA lha plak kn.....
OK! berbalik dgn post aku hari nie~~~ aku mau TULIS pasal perasaan "NERVOUS" aku~~~
hahahahahah~~~~ perasaan nie MUNCUL sebab~~tak lama lagik aku mahu praktikal~~~
aku nie  "MAJOR IN COUNSELING"~~
kiranya, jadi KONSELOR lha macam tue~~~hahahahha~~~ sebenarnya, banyak jugalah kurang ILMU aku pasal nie~~~ kalau mahu cakap 100% tidak tahu apa2, tidak lha pula sampai macam tue sekali kn~~~hahahaha~~~ :P cuma kena refresh balik aku pnya pala otak nie~~~

Apapn, ALHAMDULLILAH~~~ sebab diri ini berkesempatan sehingga ke tahap ini~~~
wah~~~NERVOUS nyerrrrrrrrrrrrrr~~~~~~~~~~~~
30january2012 nie, merupakan tarikh untuk aku LAPOR diri~~ dan sekolah BANDARAYA merupakan sekolah yg aku pilih untuk menjalankan praktikal selama 3bulan~~~~
Mudah-Mudahan dipermudahkan semua nya~~~

*The important thing that i need to DONE for my practical~~~
1=LOG BOOK
2=INDIVIDUAL COUNSELING
3=GROUP COUNSELING
4=MANAGEMENT
5=CASE STUDY (INCLUDE PRESENTATION)
6=FINAL REPORT
7=GUIDANCE

hahahahhaha~~~~ 14 weeks~~~ 3month~~~>>>>>> semua nie kena di siapkan dan dihantar kepada miss yang observe kami nanti~~~
well, aku YAKIN aku dapat tempuhi hari2 sewaktu praktikal nanti~~
walaupun, skg nie aku punya fikiran pnya lah masih binggung2 ditambahi oleh perasaan yang NERVOUS~~~ aduh~~~~ PASTI BOLEH!!!!!!!!!!! lagipun, masakkan kawan2 aku yang duluan pg prtikal bley pass benda nie....so, aku pasti boleh~~~
INSYAALLAH~~~~ semua nya berjalan dengan lancar~~~ aku kena bersedia dari segi MENTAL & FIZIKAL~~~~ itu PASTI~~~ dan BAJU2 itu prtikal pn penting jg lha~~wakkakakka....aikssssssss....sempat lagik aku kn~~~~:P

apapn, DOA kn ya kejayaan perjalanan prtikal ku nanti~~~INSYAALLAH~~
so, sampai sini saja coretan utk hari nie~~~ selamat malam~~
SALAM~~~~

Sunday, 15 January 2012

Talking To The Moon Lyrics

I know you're somewhere out there
Somewhere far away
I want you back
I want you back
My neighbors think
I'm crazy
But they don't understand
You're all I have
You're all I have

Chorus:

At night when the stars
light up my room
I sit by myself

Talking to the Moon
Try to get to You
In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

I'm feeling like I'm famous
The talk of the town
They say
I've gone mad
Yeah
I've gone mad
But they don't know
what I know

Cause when the
sun goes down
someone's talking back
Yeah
They're talking back

Chorus:

At night when the stars
light up my room
I sit by myself
Talking to the Moon
Try to get to You
In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

Ahh Ahh,
Ahh Ahh,

Do you ever hear me calling?
Cause every night 
I'm talking to the moon
Still trying to get to you

In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

I know you're somewhere out there

Somewhere far away

Saturday, 14 January 2012

BLurRrrrr HeRe.....

Aish!!! what wrong with this owh......
now, im stuck here like crazy......

My new Blog~ ~ ~

Good nitez everyone~ ~ ~
Actually, nothing yg mau d pertuliskan di sini...hehehhe...memandang kn this is my new blog for 2012, so....let story~2 psl tue..
firsty, i would like to say a VERY big thankiu (ngam kha tue ayat tue) ekekekkeke....for weeda weeza, my fren yg bertungkus lumus membantu dalam menjaya kn blog nie...wlupn, kitaorg just CHAT dlm fb jak...tp, alangkha beruntung diri ini, kerana d temani sehingga menyiapkn sebuah blog yg OK lha jg...wlupn, baru permulaan kn....hehehhee, mula2 tue mcm binggung2 juga, mau click apa???but, then pelan2 bila sdh refresh balik pala hotak nie....so, ingat lha balik selok~belok amcm mau wat blog nie...
ok then, mau d panjang kn cerita ku nie, sambil2 edit2 my profile nie... aku plak sambil2 tgk TV nie...cerita melayu TV3...almaklumlha...rumah aku dsini nie..mau harapkn astro xda plakkkkkkkk......so, belasah jak lha tgk channel biasa2 jak...uhmmmmmmmmmm, mcm best jg cerita nie.....tp, nda tau plak tajuk dia apa...mau tekan info td......tp, mcm lha ada kn....aish!!! saborrrrrrrrr jew lha~~~~ tp, cerita dia psl cerita suami isteri yg husband dia jd suri rumah n wife dia plak yg berkeje~~~ mau cerita lanjut psl drama nie....mesti xhbis smpai besok kn...so i jump lha next page...:P
ok, mesti kalau baca blog ku nie..msti lgsg xda kena mgena ngan truly, deeply, madly, lovely~~~
hehehehehhe...actually, title tue aku jumpa msa dgr lagu truly, deeply, madly dekat youtube....hahahahaha...so, aku belasah jak lha guna title song tue...lgpn, lagu tue mang BESTTTTTTTTTTTTTTTTT....sgt2.....hahahahha...jd, jangan hairan lha kn...uhm,,mau cerita apa lg ya..???mcm dah buntuh plak idea2 nie.....kalu mgkin td exam, mesti belasah jak lha kn bg panjang2 nie ayat2 nie...ntah MELALUT jak berabis di answer paper tue...hahahhaa....:P uitsssss, tibe2 plak bercakap pasal exam answer sheet...hahhhaha..... mang mcmnie lha lau masih belajarrrrrrrrrrrrrr kn....so, mesti tidak lari dari topic2 exam apa semua kn~ ~ ~:) btl tdk....
so, ok lha mau closed dulu my story nie....nanti kalu dah ada idea, kite update ya...~~~~ TQ peacey no,war..:P

Sharing is caring ^_^